Μαμά με κορονοϊό γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι με επείγουσα καισαρική

Μαμά με κορονοϊό γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι με επείγουσα καισαρική

Μια εγκυμονούσα θετική στον κορονοϊό μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για να υποβληθεί σε επίγουσα καισαρική τομή. Ευτυχώς, παρά τις δύσκολες συνθήκες, όλα πήγαν καλά και τώρα μαμά και παιδί λαμβάνουν περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Η ευτυχής μητέρα μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής και μόλις τελείωσε το χειρουργείο, μπήκε για νοσηλεία στη μονάδα Covid της κλινικής, όπου βρίσκονται ακόμα 35 ασθενείς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αγοράκι που γεννήθηκε πρόωρα ζυγίζει 2,600 κιλά και βρίσκεται σε ειδική μονάδα για να εξασφαλιστεί η φροντίδα του για όσο χρειαστεί.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι είναι άγνωστο το πότε θα σμίξει με τη μαμά του.

Την επέμβαση πραγματοποίησε ο εφημερεύων ιατρός, Σπύρος Μιχαλόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε τα ευχάριστα με μια ανάρτησή του, τονίζοντας παράλληλα και τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου που βιώνουμε:

«Ακόμα μια καισαρική τομή σε μητέρα θετική στην COVID-19, που μας διακόμισε άλλο νοσοκομείο της Περιφέρειάς μας στην εφημερία μας.

Οι συνθήκες των χειρουργείων των θετικών περιστατικών, οι γνωστές: μεγάλη δυσκινησία μέσα στις fabulous στολές, ιδρώτας, άγχος για τη σωστή και επαρκή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων, παράλληλα βέβαια με τις δεδομένες δυσκολίες και την αγωνία του κάθε χειρουργείου.

Η μητέρα με το πέρας του χειρουργείου μεταφέρθηκε για νοσηλεία και περαιτέρω αντιμετώπιση στη μονάδα COVID του νοσοκομείου μας, που νοσηλεύει ήδη άλλους περίπου 35 θετικούς ασθενείς.

Το νεογνό χωριστά, μόνο του, σε ειδικό θάλαμο στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική & Μαιευτική Κλινική.

Πότε θα ξανασμίξουν; Ένας Θεός ξέρει.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και είναι πιο έντονος από ποτέ, με μεγάλη «ανηφόρα» μπροστά.

Τηρήστε τα μέτρα προστασίας και εμβολιαστείτε.

Είναι λογικό κάτι που δε μας είναι οικείο να μας φαίνεται περίεργο, ύποπτο ή και να μας τρομάζει.

Ακούστε τους ειδικούς.

Η πανδημία δεν παίζει.»

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v