To ότι έγινες μαμά, δεν είναι δικαιολογία για να παραμελείς το σώμα σου

To ότι έγινες μαμά, δεν είναι δικαιολογία για να παραμελείς το σώμα σου

Η 28χρονη Niki Zoumpouli ασχολείται επαγγελματικά με τη γυμναστική και έχει βοηθήσει πολλές νέες μητέρες να επανέλθουν στα κιλά που είχαν πριν από την εγκυμοσύνη. Σε μια ανάρτησή της δήλωσε πόσο σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία τον χρόνο που αφιερώνουμε στα παιδιά για να μην προσέχουμε το σώμα μας.

H γκουρού της γυμναστικής και του fitness, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 χρήστες στην εφαρμογή γυμναστικής της, κατάγεται από την Ελλάδα, ζει στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ και έχει μια κόρη 2 ετών.

Όπως λέει, αντιλαμβάνεται πολύ καλά το άγχος και τις δυσκολίες μιας νέας μαμάς, όμως αυτός δεν είναι λόγος για τις γυναίκες να αφήνουν τον εαυτό τους. Μάλιστα, προτείνει σε όσες την παρακολουθούν να συμπεριλάβουν και το μωρό τους στη γυμναστική.

«Θέλω η κόρη μου να με βλέπει να προπονούμαι και να τρώω σωστά. Τα παιδιά σας θα σας μιμηθούν και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Το να είσαι μαμά στο σπίτι με ένα νεογέννητο δεν είναι λόγος να αφήσεις τον εαυτό σου» δήλωσε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Niki Zoumpouli (@nikizoub)

Η ίδια δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να χάσει βάρος μετά την εγκυμοσύνη της, καθώς είχε πάρει 30 κιλά. Όμως με επιμονή και πολύ γυμναστική, τα κατάφερε! Και μάλιστα, με το παραπάνω! «Ένιωθα το σώμα μου ξένο. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και ήμουν κουρασμένη. Πάντα γυμναζόμουν και ήταν απαίσιο να βλέπεις χρόνια και χρόνια σκληρής δουλειάς να εξαφανίζονται» είπε.

Η Niki προτείνει στις νέες μαμάδες να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους και να κάνουν μικρά βήματα για να τους πετύχουν. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό και θέλει ξεχωριστή φροντίδα.

«Είναι δύσκολο, αλλά οι μαμάδες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την υγεία τους επειδή βρίσκονται σε μια απαιτητική φάση στη ζωή τους που τις κάνει να αισθάνονται ότι οι στόχοι τους είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Αν έχετε χάσει τις ελπίδες σας, θυμηθείτε ότι τα όνειρα και τα «θέλω» σας. Ο τρόπος ζωής σας είναι καθαρά δική σας ευθύνη».

Πηγή: thesun.co.uk

v