Μαμάδες γέννησαν η μία το παιδί της άλλης - έγινε μπέρδεμα στην εξωσωματική!

Μαμάδες γέννησαν η μία το παιδί της άλλης - έγινε μπέρδεμα στην εξωσωματική!

Ένα περίεργο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, εξαιτίας μια δικαστικής διαμάχης. Το φθινόπωρο του ‘19, μετά τη διαδικασία της εξωσωματικής στην οποία είχαν υποβληθεί, δύο ζευγάρια κατέληξαν να αποκτήσουν οι μεν το παιδί των δε και το ανάποδο.

Ο Alexander και η Dapnha Cardinale ήταν ήδη γονείς ενός κοριτσιού όταν αποφάσισαν να της χαρίσουν ένα αδερφάκι. Γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν ζήτημα υπογονιμότητας, απευθύνθηκαν σε ειδική κλινική για να μπουν σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πράγματι, η Dapnha έμεινε έγκυος με τη δεύτερη προσπάθεια και μετά από 9 μήνες έφερε στον κόσμο ένα υπέροχο κοριτσάκι.

Όταν ο Alexander είδε το παιδί του, όμως, ένιωσε λίγο αμήχανα αφού το δέρμα του ήταν αρκετά πιο σκούρο και από των δυο τους. Ήταν κάτι που τον βασάνιζε για καιρό και δεν έχανε ευκαιρία να το αναφέρει στη γυναίκα του, ώσπου μια μέρα, εκείνη αποφάσισε να κάνουν ένα τεστ DNA.

Το μωρό ήταν 2 μηνών όταν πήραν τα αποτελέσματα που τους σόκαραν: η μικρή δεν ήταν δικό τους παιδί, δεν είχε σχέση με κανέναν τους.

«Η κλινική μετέφερε στη Daphna ένα έμβρυο που ανήκε σε άλλους», λέει ο δικηγόρος τους, «με λίγα λόγια, έγινε ένα είδος παρένθετης μητέρας εν αγνοία της».

Όταν κατάλαβε το συνέβη, το ζευγάρι έψαξε να μάθει τι απέγινε το δικό τους έμβρυο κι έτσι έμαθε ότι το παιδί τους είχε γεννηθεί από άλλη μητέρα. Mε λίγα λόγια, τα δύο ζευγάρια είχαν ανταλλάξει παιδιά πριν τη γέννα!

Αρχικά, τα δύο ζευγάρια – που έμεναν πολύ κοντά – συναντιόνταν κάθε μέρα με τα παιδιά για να τα βλέπουν. Ώσπου, αποφάσισαν ότι το σωστό είναι να ξαναλλάξουν ώστε το κάθε παιδί να μεγαλώσει με τους βιολογικούς του γονείς.

«Όταν βρήκαμε το παιδί μας είχαμε ήδη χάσει 4 μήνες από τη ζωή του», λέει η μητέρα, «χώρια την εγκυμοσύνη, δεν την είχα κυοφορήσει εγώ».

Όσο για την ανταλλαγή: «Έχασα και ένα μωρό την ίδια στιγμή που βρήκα το παιδί μου», συνεχίζει, «το είχα μεγαλώσει αυτό το βρέφος και πόνεσα όταν το αποχωρίστηκα, το ίδιο και η άλλη μαμά».

Η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού ήταν 5 ετών όταν συνέβη αυτό και είχε ήδη δεθεί με την αδερφούλα της. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν να εξηγήσουν στο παιδί τι είχε συμβεί κι έπρεπε να υποδεχτεί ένα άλλο μωρό ως αδερφάκι του. Το κοριτσάκι υπέστη συναισθηματική συντριβή και δεν ήξεραν πως να το ηρεμήσουν.

Ευτυχώς, τα δύο ζευγάρια συνέχιζαν να βρίσκονται δύο φορές το μήνα ώστε να ξεπεράσουν σταδιακά και μαζί αυτήν την τραυματική εμπειρία.

Αυτές τις μέρες, οι Cardinales κατέθεσαν μήνυση κατά της κλινικής γονιμότητας που ευθύνεται για το πολύ σοβαρό μπέρδεμα, αλλά και του γιατρού που επέβλεψε τη διαδικασία.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος», λέει ο δικηγόρος τους, «ώστε να αντιληφθούν όλοι πόσο τραυματικό μπορεί να αποβεί ένα τέτοιο λάθος για τους εμπλεκόμενους και οι υπεύθυνοι να θεσπίσουν αυστηρότερους νόμους για τη λειτουργία των κλινικών γονιμότητας παντού».

Πηγή: today.com

v