Προωράκι 623 γραμμαρίων έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε!

Προωράκι 623 γραμμαρίων έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε!

Ένα μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 24 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 623 γραμμάρια, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης που έδιναν οι γιατροί, και στο τέλος, νίκησε τον θάνατο!

Η Tex Smith επρόκειτο να γεννήσει τον Ιούνιο του 2022, όταν έπαθε ξαφνικά θρόμβωση και άρχισε να αιμορραγεί. Οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να γεννήσει νωρίτερα το μωρό της, κάτι που την ανησύχησε πολύ. 

Αρχικά φαινόταν ότι το μωρό θα γεννιόταν στις 23 εβδομάδες και έξι ημέρες, αλλά χάρη στην εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα που έλαβε η Tex, ο τοκετός καθυστέρησε στις 24 εβδομάδες και η μικροσκοπική μικρή Missy-Lou γεννήθηκε με καισαρική τομή.

Παρά το γεγονός ότι ζύγιζε μόλις 623 γραμμάρια, η μικρούλα ανταποκρίνεται στην θεραπεία και σταδιακά κερδίζει βάρος. Προς το παρόν λαμβάνει ινσουλίνη, αντιβιοτικά και βιταμίνη Κ. Έχει επίσης δύο τρύπες στην καρδιά της και θα χρειαστεί να χειρουργηθεί όταν μεγαλώσει και έχει δυναμώσει.

Παρόλο που έχει μακρύ δρόμο μπροστά της οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για τη βελτίωση της υγείας της και βρίσκονται νυχθημερόν στο πλευρό της για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε αυτό το κρίσιμο πρώιμο στάδιο της ζωής της. Η Tex είναι επίσης καλά και αναρρώνει τόσο από την καισαρική τομή όσο και από το σοκ που υπέστη.

Πηγή: granthamjournal.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v