Διακοπές με παιδιά: 4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα μας

Διακοπές με παιδιά: 4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα μας

Tο καλοκαίρι είναι πολύ κοντά και οι περισσότεροι έχουμε αρχίσει να προγραμματίζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές με τα παιδιά. Εκτός από το πού θα πάμε και το πού θα μείνουμε, όμως, πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε και την βαλίτσα των διακοπών μας από την οποία δεν πρέπει να λείπουν τα εξής:

Φαρμακείο

Το μικρό βαλιτσάκι με τα θαυματουργά φάρμακα για τα τσιμπήματα, τις ξαφνικές αδιαθεσίες ή τα ατυχήματα είναι πάντα απαραίτητο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο - πόσο μάλλον όταν εκδράμεις με παιδιά και μάλιστα μακριά από την πόλη!

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας οινόπνευμα, οξυζενέ, αλοιφή για τα τσιμπήματα, γάζες και τραυμαπλάστ, αντισηπτικά μαντηλάκια, παιδικό αντιπυρετικό, φυσιολογικό ορό, κολλύριο για τα μάτια, αντισταμινικό για τυχόν αλλεργίες, ένα θερμόμετρο και τυχόν φάρμακα που σας έχει συμβουλεύεστε ο παιδίατρος να έχετε πάντα μαζί. 

Επίσης, μην ξεχάσετε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού καθώς και ένα ισχυρό εντομοαπωθητικό για τα κουνούπια. 

Φροντίδα του δέρματος

Εκτός από το φαρμακείο που θα σας γλιτώσει από αχρείαστο πανικό σε τυχόν ατυχήματα ή διάφορα απρόοπτα, πρέπει να προνοήσετε για τον βασικό κίνδυνο των καλοκαιρινών διακοπών, που δεν είναι άλλος από τον ήλιο! Είναι πολύ εύκολο για όλους μας, και ειδικά για τα μικρά παιδιά που συνήθως είναι τόσο λευκά που μοιάζουν σχεδόν… διάφανα, να φύγουμε από την παραλία με κατακόκκινο ή ερεθισμένο δέρμα. Γι’ αυτό, η βαλίτσα των διακοπών δεν πρέπει να κλείσει αν δεν έχει μέσα μια καταπραϋντική κρέμα για εγκαύματα και ερεθισμούς. 

Το CICAPLAST Baume B5 καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα ενώ παράλληλα το προστατεύει και είναι κατάλληλο για βρέφη, μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες για να μην χρειάζεται να έχετε πολλά μπουκαλάκια μαζί σας! Κυκλοφορεί σε μορφή κρέμας και μπορείτε να το απλώνετε στην ερεθισμένη επιδερμίδα όσο συχνά επιθυμείτε προκειμένου να ανακουφιστείτε από τον πόνο και την ενόχληση.

Εάν πάλι είστε οπαδός των σπρέι, τα οποία συνήθως προτιμάμε οι μαμάδες γιατί είναι πιο εύκολα στη χρήση, βάλτε στην βαλίτσα σας το CICAPLAST B5 Spray που έχει επίσης καταπραϋντικές και προστατευτικές ιδιότητες.

Το κουκλάκι του ύπνου

Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά μόνο αν δοκιμάσετε να κοιμίσετε το μικρό σας χωρίς το αγαπημένο του κουκλάκι θα καταλάβετε την αξία του! Τα παιδιά συνήθως έχουν ένα αντικείμενο που δεν αποχωρίζονται ποτέ στον ύπνο, αφού μαζί του νιώθουν ασφάλεια. Είτε πρόκειται για ένα πάνινο κουκλάκι, μια χνουδωτή κουβερτούλα ή μια μαλακή πετσέτα, πρέπει να φροντίσετε να μπει στην βαλίτσα των διακοπών και μάλιστα πάνω πάνω!

Όταν έρθει η ώρα του ύπνου, σίγουρα τα παιδιά θα το αναζητήσουν καθώς το νέο περιβάλλον δημιουργεί πάντα περισσότερη ανασφάλεια και δεν θα συμβιβαστούν εύκολα με μία καινούρια κούκλα, ακόμα κι αν θυμίζει την παλιά τους. Εν ολίγοις, αποτελεί ένα βασικό συστατικό για ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές. 

Υπομονή!

Η υπομονή ούτε αγοράζεται, ούτε εξαγοράζεται και γι' αυτό πρέπει να την πάρετε μαζί σας από το… σπίτι! Όταν φεύγουμε για διακοπές με τα παιδιά, ξέρουμε ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα χωρίς αναποδιές. Τα παιδιά μπορεί να κουραστούν και να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή, να χρειαστούν κάτι για το οποίο δεν έχουμε προνοήσει ή να βάλουν ξαφνικά τα κλάματα επειδή τους λείπει το σπίτι τους. 

Το σημαντικό είναι να τα γνωρίζετε όλα αυτά από πριν, να είστε πανέτοιμοι για όσα μπορεί να αντιμετωπίσετε και να κρατήσετε την ψυχραιμία σας σε τυχόν απρόοπτα που δεν έχετε σκεφτεί. Γενικά, προετοιμαστείτε για το χειρότερο, να περιμένετε το καλύτερο και να έχετε υπομονή!

v