Δώρισε μέρος από το συκώτι του σε μία άγνωστη και 2 χρόνια αργότερα την παντρεύτηκε!

Δώρισε μέρος από το συκώτι του σε μία άγνωστη και 2 χρόνια αργότερα την παντρεύτηκε!

Όταν ο Christopher Dempsey προσφέρθηκε να δωρίσει το μισό συκώτι του σε μια ασθενή, δεν φανταζόταν ποτέ ότι, όχι μόνο θα της σώσει τη ζωή, αλλά στο μέλλον θα την ερωτευτεί και θα την παντρευτεί!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 38χρονος Christopher έμαθε πως η ξαδέρφη ενός συναδέλφου του έπρεπε να κάνει επειγόντως μεταμόσχευση ήπατος. Η κοπέλα μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία για περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ οι γιατροί της έδιναν 50% πιθανότητες επιβίωσης εκτός κι αν βρισκόταν συμβατό μόσχευμα. 

Στην προσπάθεια της να βρει δωρητή, και όντας πολύ απογοητευμένη, καθώς η σχετική λίστα αναμονής ξεπερνούσε τους 119.000 ασθενείς, εμφανίστηκε ως εκ θαύματος ο Christopher! «Σκέφτηκα ότι αν ήμουν στη θέση της, θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου σε μια παρόμοια κατάσταση», δήλωσε στο BBC. Έτσι, πήγε και υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, διαπιστώνοντας ότι ήταν απολύτως συμβατός με την ασθενή. 

Η πρώτη φορά που μίλησε με την Heather ήταν όταν της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει πως θα της δώριζε το μισό συκώτι του στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015. Όπως ήταν λογικό, η κοπέλα και η οικογένειά της ξέσπασαν σε δάκρυα, για το θείο δώρο που τους είχε γίνει!

Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της μεταμόσχευσης, οι δυο τους άρχισαν να περνούν ολοένα και περισσότερες ώρες μαζί, καθώς ο Christopher κι η λέσχη μοτοσικλετιστών, της οποίας είναι μέλος, έκαναν εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικό σκοπό. «Βγαίναμε μαζί κάνοντας έρανο κι άρχισα να σκέφτομαι ότι είναι πραγματικά καλό κορίτσι κι ότι πρέπει να τη γνωρίσω καλύτερα».



Όταν ήρθε η ώρα να μπουν στο χειρουργείο, στις 16 Μαρτίου, είχαν ήδη βγει κάνα-δυο ραντεβού, αλλά επισημοποίησαν τη σχέση τους μετά την επέμβαση. «Ήμουν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Είχα κάποια νευρικότητα - πάντα υπάρχει η πιθανότητα να στραβώσει κάτι - αλλά ποτέ δεν σκέφθηκα να κάνω πίσω», είπε ο 38χρονος.

Λίγο καιρό αργότερα βγήκαν μια βόλτα με άμαξα στο Σικάγο κι εκεί ο Christopher έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. 19 μήνες μετά τη μεταμόσχευση αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό ότι θα την παντρευόμουν όταν δέχθηκα να συμμετάσχω σ’ όλο αυτό», είπε πανευτυχής ο Christopher κρατώντας στην αγκαλιά του τον έρωτα της ζωής του. «Η συγκίνηση στο γάμο μας δεν περιγράφεται, ιδίως από την πλευρά της Heather και της οικογένειάς της. Όλο αυτό που συνέβη είναι υπέροχο!».

Πηγή: today.com

v