Γέννησε μωράκι-γίγαντα 5,5 κιλών: «ευτυχώς έκανα καισαρική!»

Γέννησε μωράκι-γίγαντα 5,5 κιλών: «ευτυχώς έκανα καισαρική!»

Όταν η Amy Smit έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά, περίμενε πως θα γεννήσει ένα μικροσκοπικό νεογέννητο μωράκι όπως ήταν η κόρη της. Ο γιος της, όμως, όχι μόνο δεν ήταν μικροσκοπικός, αλλά ζύγιζε σχεδόν 5, 5 κιλά και μόλις τον πρωτοείδε… σάστισε!

Η 27χρονη μητέρα είχε καταλάβει από τους υπερήχους πως το αγοράκι της θα είναι «μεγαλούτσικο», όπως είπε χαρακτηριστικά, «Παρόλα αυτά, δεν περίμενα πως θα γεννήσω έναν μικρό γίγαντα. Ευτυχώς που είχα προγραμματίσει να γεννήσω με καισαρική, γιατί αλλιώς δεν θα τα κατάφερνα», πρόσθεσε. 

Η Amy ανέφερε επίσης πως το μέγεθος του γιου της ξεπέρασε ακόμα και τις εκτιμήσεις των γιατρών που την παρακολουθούσαν, ενώ χρειάστηκαν 2 άτομα για να τον ξεγεννήσουν. «Δεν χωρούσε ούτε στη ζυγαριά όταν πήγαν να τον ζυγίσουν, ήταν πολύ ψηλός και πολύ φαρδύς! Έπρεπε να φτιάξουν μια αυτοσχέδια ζυγαριά για να μπορέσει να ισορροπήσει πάνω της!», είπε γελώντας η περήφανη μαμά. 



Πριν τη γέννα, οι γονείς του μικρού αγόρασαν ρούχα για μωράκια 3 μηνών ώστε να του κάνουν όσο μεγαλόσωμος κι αν ήταν! Παρόλα αυτά, ο νεογέννητος Zac, αμέσως μετά τη γέννα,  χρειαζόταν ρούχα για μωράκια 6 έως 9 μηνών.

Παρά το τεράστιο μέγεθός του, όμως, δεν κατάφερε να κλέψει τον τίτλο του «μεγαλύτερου μωρού» που γεννήθηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ήρθε στον κόσμο τον Φεβρουάριο του 2013 με βάρος 7 ολόκληρα κιλά!

Πηγή: thesun.co.uk

v