Πώς θα δροσιστούμε υγιεινά τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Πώς θα δροσιστούμε υγιεινά τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη μας εποχή, αλλά κακά τα ψέματα, όταν έχει καύσωνα τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους μας. Πρέπει να ανακαλύπτουμε διαρκώς τρόπους για να δροσιζόμαστε και να ενυδατωνόμαστε, προκειμένου να αντέξουμε τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Τα φρούτα, τα λαχανικά και το άφθονο νερό βοηθούν σημαντικά στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας αλλά μερικές φορές, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά, θα θέλαμε και κάτι... διαφορετικό. Κι όταν λέμε διαφορετικό, εννοούμε κάτι απολαυστικό, υγιεινό και ιδιαίτερα δροσερό! 

Με νεράκι

Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του. Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει, καραδοκεί ο κίνδυνος της αφυδάτωσης γι' αυτό και πρέπει να φροντίζουμε να πίνουμε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ποσότητα που πρέπει να πίνουμε, εξαρτάται από το ύψος, το βάρος, την ηλικία και άλλους παράγοντες, ωστόσο σε γενικές γραμμές οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες που κάνουν καθιστική ζωή να καταναλώνουν περίπου 1,5 λίτρο νερού καθημερινά. Ενώ όσον αφορά τα παιδιά, από 7 έως 14 ποτήρια υγρών την ημέρα

Με ένα καρπουζάκι ή ένα...αγγουράκι

Παρόλο που το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας, δεν επαρκεί για να καλύψει όλες μας τις ανάγκες - ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ευτυχώς, πολλά φρούτα και λαχανικά περιέχουν νερό και πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή ενυδάτωση. 

Τα κυριότερα φρούτα και λαχανικά για την ενυδάτωση του οργανισμού είναι:

  • Αγγούρι: έχει από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε νερό (95%) και κάνει πολύ καλό στο δέρμα.
  • Ντομάτα: περιέχει σχεδόν 95% νερό μέσα στη λεπτή φλούδα της και αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή ποικίλων βιταμινών.
  • Σέλερι: είναι χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, και ακόμη περισσότερο σε νερό, καθώς αγγίζει το 95%.
  • Καρπούζι: το καρπούζι αποτελείται κατά 91% από νερό, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να φάτε αν αισθάνεστε αφυδατωμένοι.
  • Ροδάκινα: σχεδόν το 88% των ροδάκινων αποτελείται από νερό, και μας βοηθάνε να παραμείνουμε ενυδατωμένοι τις ημέρες του καύσωνα.
  • Φράουλες: είναι πεντανόστιμες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που αγγίζει το 91%.

Με ένα... αναψυκτικό

Καλά είναι τα φρούτα και το νερό, αλλά όπως και να το κάνουμε, θέλουμε και κάτι... διαφορετικό να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές ημέρες. Τα αναψυκτικά Κλιάφα έχουν και υπέροχη γεύση και είναι πραγματικά, πολύ δροσιστικά.

Φανταστείτε ένα πολύ ζεστό βράδυ του καλοκαιριού. Τι πιο ωραίο από το να καθίσετε μαζί με τα παιδιά στη δροσιά του σπιτιού σας και να δείτε την αγαπημένη σας ταινία, τρώγοντας ποπκόρν και πίνοντας μια παγωμένη λεμονάδα ή πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό.

Μην σας ξενίζει το ότι πρόκειται για αναψυκτικά, γιατί μπορούν να καταναλωθούν τόσο από εμάς που προσέχουμε τη σιλουέτα μας, όσο και από τα παιδιά, καθώς είναι χωρίς συντηρητικά. Μάλιστα, υπάρχει και η νέα σειρά αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ  χωρίς ζάχαρη, θερμίδες και συντηρητικά, που κάνουν την απόλαυση ενός δροσιστικού αναψυκτικού λιγότερο... ένοχη.

Μιλώντας ουσιαστικά για αναψυκτικά με χυμούς φρούτων χωρίς συντηρητικά, μπορείτε κάλλιστα να τα πάρετε μαζί σας και στο ψυγειάκι παραλίας. Μετά από τόσες βουτιές και παιχνίδια στην άμμο, σε όλους αξίζει ένα σαντουϊτσάκι και ένα παγωμένο αναψυκτικό!

Το πόσο απολαυστικά είναι τα αναψυκτικά, δε θα πρέπει βέβαια να μας κάνει να παραλείψουμε την κατανάλωση νερού και φρούτων/λαχανικών. Όπως όλα γύρω από τη διατροφή, έτσι και η ενυδάτωση οφείλει να στηρίζεται στην ισορροπία και το μέτρο!

v