«Το αθώο φιλί ενός συγγενή παραλίγο να αφήσει την κόρη μας τυφλή»

«Το αθώο φιλί ενός συγγενή παραλίγο να αφήσει την κόρη μας τυφλή»

Όταν έρχεται στην οικογένεια ένα μωρό, στενοί φίλοι και συγγενείς λαχταρούν να το δουν, να το σφίξουν στην αγκαλιά τους και να το γεμίσουν με φιλιά! Ο ενθουσιασμός τους και η επιθυμία τους να το καλωσορίσουν με τον πιο ζεστό τρόπο, μπορεί να παρασύρει τους νέους γονείς και να επιτρέψουν τέτοιου είδους… εκδηλώσεις αγάπης.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο οργανισμός του νεογέννητου δεν έχει προλάβει να αναπτύξει επαρκώς το ανοσοποιητικό του σύστημα και η έκθεσή του σε κοινά μικρόβια μπορεί να το βάλει σε μεγάλο κίνδυνο.

Τρανταχτό παράδειγμα η ιστορία της μικρής Oarlah που παραλίγο να χάσει την όρασή της από έναν ερπητοϊό, τον οποίο κόλλησε από έναν αθώο φιλί ενός συγγενή. 

Η 6 μηνών Oarlah, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν το δέρμα της άρχισε να γεμίζει με κόκκινα σημάδια και πληγές. «Οι κηλίδες απλώθηκαν γρήγορα σε όλο της το σώμα, στο κεφάλι, το πρόσωπό ακόμα και μέσα στο αριστερό της μάτι», ανέφερε η μητέρα της. «Οι γιατροί φοβήθηκαν ότι ίσως τυφλωθεί… Ένιωσα πανικό! Η σκέψη ότι έχανε την όρασή της απλά και μόνο επειδή επέτρεψα σε έναν στενό συγγενή να τη φιλήσει, ήταν τρομακτική».

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μετά από αρκετές βδομάδες αγωνίας και ειδικών θεραπειών, η Oarlah είναι σπίτι της υγιής, απολαμβάνοντας την θαλπωρή της οικογένειάς της. Η μητέρα της, όμως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους γονείς προειδοποιώντας τους το εξής: μην αφήνετε ΚΑΝΕΝΑΝ να φιλάει τα μωρά σας, ακόμα κι αν είναι ο πιο αγαπημένος σας άνθρωπος στον κόσμο! 

Πηγή: asiaone.com

v