8χρονος έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό: «μου έμαθε πρώτες βοήθειες ο μπαμπάς μου»

8χρονος έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό: «μου έμαθε πρώτες βοήθειες ο μπαμπάς μου»

Ένα σχολείο της Οκλαχόμα τίμησε έναν 8χρονο μαθητή ως ήρωα, καθώς έσωσε τον συμμαθητή του από πνιγμό!

Ο Jordan Nguyen, δάσκαλος μουσικής στο συγκεκριμένο σχολείο, ήταν παρών όταν συνέβη το περιστατικό. Συγκεκριμένα, βρισκόταν στην αίθουσα που οι μαθητές τρώνε το μεσημεριανό τους όταν άκουσε τα παιδιά να καλούν για βοήθεια. 

«Ένας μαθητή της Γ΄ Δημοτικού, ο Cashton , πνίγηκε καθώς έτρωγε το φαγητό του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Τα παιδιά είχαν σηκωθεί όρθια και μου φώναζαν να τρέξω κοντά τους, καθώς ήμουν ο μόνος ενήλικας στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή», θυμάται ο Jordan Nguyen. «Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα προς το μέρος του μαθητή που πνιγόταν, και τότε είδα τον Garrett, επίσης μαθητή της Γ’ Δημοτικού, να εκτελεί τον ελιγμό Χάιμλιχ στον συμμαθητή του».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του εκπαιδευτικού, όταν πλησίασε τον Cashton το φαγητό είχε ήδη ξεκολλήσει από τον οισοφάγο του παιδιού και ανέπνεε ξανά, χάρη στον 8χρονο συμμαθητή του. Εξήγησε, μάλιστα, πως ο ελιγμός Χάιμλιχ είναι ένα είδος τεχνικής πρώτων βοηθειών που περιλαμβάνει ωθήσεις στην κοιλιά, χτυπήματα στην πλάτη ή και τα δύο, και ο μικρός Garrett τον διδάχθηκε από τον πατέρα του.

«Μου είχε μάθει ο μπαμπάς μου τι πρέπει να κάνω όταν πνίγεται κάποιος, και απλά το έκανα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ από τα τότε, τα δύο αγόρια είναι αχώριστα! 

Μετά το περιστατικό, ο Cashton οδηγήθηκε στη γιατρό του σχολείου που επιβεβαίωσε ότι το παιδάκι είναι απολύτως καλά και, ένα τέταρτο αργότερα, είχε επιτρέψει στο φαγητό του!

«Είναι σοκαριστικό να γνωρίζω ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το παιδί μου θα μπορούσε να είχε πεθάνει από πνιγμό ενώ έτρωγε στο σχολείο», ανέφερε η μητέρα του 8χρονου αγοριού, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της στον Garrett που έσωσε τη ζωή του γιου της. 

Ο Garrett, όμως, εκτός από το μεγάλο ευχαριστώ που εισέπραξε από τους γονείς του Cashton, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο «ηρωισμού» από το σχολείο του, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια της τοπικής αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι του υποσχέθηκαν ότι… έχει έτοιμη μια θέση στις υπηρεσίες τους όταν μεγαλώσει!

Πηγή: goodmorningamerica

v