«Οι διδυμούλες μου έχουν σύνδρομο Down και είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής μου»

«Οι διδυμούλες μου έχουν σύνδρομο Down και είναι η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής μου»

Η γέννηση των παιδιών μας είναι το ομορφότερο γεγονός στη ζωή μας. Για κάθε μανούλα, τα παιδιά της είναι πολύ ξεχωριστά και αξιολάτρευτα. Για την Savannah Combs, όμως, αυτό ισχύει λίγο παραπάνω.

Οι διδυμούλες Mckenli και Kennadi Ackerman γεννήθηκαν με σύνδρομο Down στις 12 Μαΐου 2021 και οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν τις είδαν, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

«Για κάθε 1.000 κυήσεις διδύμων, περίπου 2 θα έχουν τουλάχιστον ένα μωρό με σύνδρομο Down. Ωστόσο, η πιθανότητα πριν από μια εγκυμοσύνη να είναι δίδυμα και να έχουν και τα δύο δίδυμα σύνδρομο Down είναι περίπου μία στις 1 έως 5 εκατομμύρια.», είχαν πει τότε στη μητέρα τους.

Η Savannah ήξερε ότι το ένα από τα δύο της μωράκια είχε σύνδρομο Down, αλλά ποτέ δεν την απασχόλησε, καθώς οι κορούλες της ήταν η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής της και είχε χαρεί απίστευτα που θα γινόταν μητέρα.

Τα δύο κοριτσάκια είναι πανέμορφα και σκορπίζουν χαρά όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Παρακολουθούν μαθήματα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας δύο φορές την εβδομάδα και έχουν επιδείξει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξή τους.

Αν και δίδυμες έχουν διαφορετική προσωπικότητα. Η Kennadi είναι πάντα χαμογελαστή και χαρωπή, ενώ η Mckenli πιο μαζεμένη. Η μαμά της μάλιστα, την αποκαλεί «ντίβα»!

Παρόλο που η κατάσταση των κοριτσιών είναι σπάνια, δεν διαφέρουν από οποιονδήποτε άλλο παιδί.

«Έχουν συναισθήματα. Έχουν καρδιά που χτυπάει. Ξέρουν να μιλούν. Ξέρουν πώς να κάνουν πράγματα που κάνετε εσείς. Θα τα καταφέρουν. Όπως είπα, μπορεί να είναι ένα βήμα πίσω, αλλά θα τα καταφέρουν. Είναι υπέροχες», είπε πρόσφατα η μητέρα τους σε μια ανάρτησή της στο Facebook.



Η Savannah προσπαθεί συνεχώς να υπενθυμίζει στον κόσμο πως τα παιδιά με σύνδρομο Down πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλα τα άλλα παιδιά και να μην τους κόβουμε τα φτερά.

v