«Κι αν είμαι δυνατή, είναι επειδή με μεγάλωσε η πιο δυνατή γυναίκα του κόσμου»

«Κι αν είμαι δυνατή, είναι επειδή με μεγάλωσε η πιο δυνατή γυναίκα του κόσμου»

Δεν είναι εύκολο να είσαι μαμά. Η ευθύνη που έχεις απέναντι στα παιδιά σου, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό είναι τεράστια. Όταν όμως σε έχει μεγαλώσει μια δυνατή μητέρα τότε, έχεις γερές βάσεις για να πετύχεις και εσύ.

«Είναι δύσκολο πράγμα η μητρότητα. Αν δουλεύεις κιόλας, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη... Μεγάλωσα βλέποντας τη μητέρα μου να ισσοροπεί μεταξύ οικογένειας και καριέρας με μεγάλη μαεστρία. Πάλευε ακούραστα κάθε μέρα να τα βγάλει πέρα και ποτέ δεν έχανε το χαμόγελό της.

Συνειδητά και υποσυνείδητα, πήρα αμέτρητα μαθήματα ζωής από τον τρόπο που χειριζόταν καθημερινά τη ζωή της και με τη σειρά μου, μεγάλωσα και έγινα μια δυνατή γυναίκα. Και, πραγματικά το χρωστάω σε εκείνη. 

Με ενέπνευσε να δουλέψω σκληρά και να πετύχω τα όνειρά μου

Αν δεν υπήρχε κάποια έκτακτη ανάγκη στο σπίτι, δεν θυμάμαι ούτε μια μέρα που να είδα τη μητέρα μου να μην πηγαίνει στο γραφείο. Όσο κουραστική κι αν ήταν η μέρα της, επέστρεφε στο σπίτι με ένα ζεστό χαμόγελο. Αγαπούσε τη δουλειά της και δούλευε σκληρά για να πετύχει τους επαγγελματικούς της στόχους. Η μητέρα μου μου δημιούργησε την επιθυμία να δουλέψω σκληρά για αυτό που πραγματικά θέλω στη ζωή και να γίνω η γυναίκα που πάντα ήθελα να είμαι.

Την θαύμαζα για το τσαγανό της

Υπήρξε μια περίοδος που η μητέρα μου ήταν αυτή που έφερνει το ψωμί στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν την είδα να παραπονιέται στον μπαμπά ή ακόμα και σε συγγενείς γι' αυτό. Εργάστηκε σκληρά για να κάνει την οικογένειά μας οικονομικά ασφαλή και μου έδωσε άλλον έναν λόγο να είμαι περήφανη γι' αυτήν. Αντιμετώπιζ με θάρρος τις προκλήσεις και πάντα έψαχνε για λύσεις αντί να γκρινιάζει για τα προβλήματα. Μου δίδαξε τι θα πει δύναμη ψυχής και ότι η υποχώρηση ή η παραίτηση δεν είναι ποτέ επιλογή.

Οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν τα πάντα

Ποτέ δεν παραμέλησε τα οικιακά της καθήκοντα και απέδειξε ότι μια γυναίκα μπορεί να τα έχει όλα, αν είναι πρόθυμη να αγωνιστεί γι' αυτά. Δεν ήμουν εύκολο παιδί, αλλά είχε τον τρόπο της μαζί μου και πάντα φρόντιζε να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί. 

Έκανε αμέτρητες θυσίες για εμάς

Η μητέρα μου έκανε θυσίες για την οικογένειά μας, τις οποίες συνειδητοποίησα πολύ αργότερα στη ζωή μου. Αρνήθηκε μια προαγωγή στη δουλειά της, επειδή ήθελε να με βοηθήσει να διαβάσω για τις εξετάσεις στο σχολείο. Θυμάμαι πολύ καλά ότι δεν αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια για να πάω εκδρομή. Ανάμεσα σε όλες της τις ευθύνες, αφιέρωνε δύο ώρες κάθε βράδυ και διάβαζε για το μεταπτυχιακό. Ακόμα δεν μπορώ να φανταστώ πώς επιβίωνε κάθε μέρα με μόλις τέσσερις ώρες ύπνου! Είναι πράγματι μια σούπερ μαμά!

Μου έμαθε να είμαι ανεξάρτητη οικονομικά

Μου δίδαξε ότι μια γυναίκα πρέπει πάντα να είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Σήμερα, αν χρειαστεί να οδηγήσω κάπου μέσα στη νύχτα, να διαχειριστώ μόνη μου τα έξοδά μου ή να ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, μπορώ να το κάνω χωρίς να πελαγώσω και να στηριχτώ σε κανέναν. Αυτό είναι εφικτό μόνο επειδή με μεγάλωσε εκείνη.

Αν είμαι δυνατή, είναι επειδή με μεγάλωσε η πιο δυνατή γυναίκα του κόσμου

Κάθε φορά που κολλάω σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, σκέφτομαι τη μητέρα μου και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει. Με έχει μεγαλώσει με αυτή την αγωνιστική και αισιόδοξη στάση. Χαμογελάω όταν κάποιος μου κάνει κομπλιμέντα για την ισχυρή μου προσωπικότητα και λέω με υπερηφάνεια ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλωσε μια δυνατή γυναίκα.»

Πηγή: iheartintelligence.com

v