4 συμβουλές styling κοσμημάτων για γυναίκες άνω των 40

4 συμβουλές styling κοσμημάτων για γυναίκες άνω των 40

Οι περισσότερες γυναίκες άνω των 40 έχουν χτίσει το προσωπικό τους στιλ στο ντύσιμό τους και αποπνέουν εσωτερική δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η πολύχρονη εμπειρία τους στον τομέα της μόδας ωστόσο, δεν τους επιτρέπει να φοράνε οποιοδήποτε κόσμημα, έτσι τυχαία και πρόχειρα, γι' αυτό και ακολουθούν πιστά αυτές τις συμβουλές.

Επιλέξτε κοσμήματα που ταιριάζουν στο χρώμα του δέρματός σας

Πλέον δεν είναι faux pas να «παίζετε» με διάφορους τύπους κοσμημάτων, ωστόσο υπάρχουν κάποια που αναδεικνύουν περισσότερο από άλλα το χρώμα των ματιών, των μαλλιών και του δέρματός σας. Αυτή η συμβουλή είναι ανεκτίμητη, ειδικά όταν αγοράζετε online. Ο ροζ χρυσός έχει την τιμητική του, αλλά σας ταιριάζει πραγματικά; Θα πρέπει να πάρετε το κολιέ που αγαπάτε σε ασημένιο ή κίτρινο χρυσό; 

Το να γνωρίζετε πώς να αναδείξετε τον τόνο της επιδερμίδας σας είναι must γι' αυτό και πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Το ασήμι δείχνει εντυπωσιακό σε ένα πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, ειδικά σε εκείνες που έχουν επίσης ανοιχτόχρωμα ή ξανθά μαλλιά. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα με κόκκινες αποχρώσεις, μείνετε μακριά από το ροζ χρυσό, καθώς θα τονίσει τον ροζ υπότονο στο δέρμα σας.

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: Αν έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα είστε πραγματικά τυχερή καθώς ό,τι χρώμα και όποιο μέταλλο και αν επιλέξετε σας κολακεύει.

Πείτε «ναι» στις πέρλες

Ποια γυναίκα δεν αισθάνεται υπέροχα και δεν δείχνει κομψή με ένα λευκό πουκάμισο και ένα τζιν ή παντελόνι με ένα ζευγάρι τακούνια. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή ντυσίματος για γυναίκες που έχουν πατήσει τα 40. Οι περισσότεροι σχεδιαστές κοσμημάτων προτείνουν για το συγκεκριμένο στιλ ένα απλό κρεμαστό, κοντό κολιέ με μαργαριτάρια. Εκτός από ένα αθλητικό look ταιριάζει παντού και σε όλες τις περιστάσεις!

Statement σκουλαρίκια

Ένας φανταστικός τρόπος για να αναδείξετε το πρόσωπο, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι οι περισσότεροι, είναι τα κομψά statement σκουλαρίκια που δίνουν ένα άμεσο facelift και τονίζουν τα μάτια σας! Ο μόνος κανόνας είναι να αποφεύγετε τα κολιέ και να προσθέσετε επιπλέον λάμψη με βραχιόλια ή δαχτυλίδια.

Layering με κομψότητα

Ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα στοιχεία για να ολοκληρώσετε την πρωινή ή νυχτερινή σας εμφάνιση, είναι να κάνετε layering, είτε πρόκειται για βραχιόλια, κολιέ ή δαχτυλίδια. Μην φοβηθείτε να συνδυάσετε το ασημί με το χρυσό ή το ροζ χρυσό, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τον τόνο του δέρματός σας. Μην κάνετε υπερβολές! Όσο πιο απλό το layering τόσο το καλύτερο.

Τέλος μην ξεχνάτε ποτέ το μάντρα της αείμνηστης Κοκό Σανέλ πως «η απλότητα είναι το κλειδί για την αληθινή κομψότητα», αλλά και το δικό μας: μπορείτε να είστε ακαταμάχητη σε κάθε ηλικία.

Πληροφορίες από chateauchicboutique.com

v