Δώστε ξανά λάμψη στην περιοχή των ματιών!

Δώστε ξανά λάμψη στην περιοχή των ματιών!

Τα μάτια είναι η πόρτα της ψυχής και θέλουμε να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητα που έχουμε αλλά και να φωτίζουν το πρόσωπό μας!

Όπως αυτό δε συμβαίνει πάντα, αφού η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο δέρμα του σώματος και έχει μεγάλη ευαισθησία με αποτέλεσμα συχνά να δείχνει ταλαιπωρημένη.

Επιπλέον, επειδή τα μάτια μας είναι συνεχώς δραστήρια όσο είμαστε ξύπνιοι κουράζονται αρκετά. Αν σε αυτό προσθέσουμε διάφορες ορμονικές αιτίες, τη διατροφή, τις υπεριώδεις ακτίνες και κληρονομικούς γενετικούς παράγοντες τότε καταλαβαίνουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να γεράσει εύκολα.

Για αυτούς τους λόγους, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, χρειάζεται καθημερινά ξεχωριστή φροντίδα, καθώς μπορεί να παρουσιάσει σημάδια πρόωρης γήρανσης αν δεν την περιποιηθούμε σωστά και με τα κατάλληλα προϊόντα.

Οι περισσότερες αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με μαύρους κύκλους, πρήξιμο και λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών. Ανεξάρτητα από την ηλικία που μπορεί να βρισκόμαστε, δεν είναι ποτέ αργά να δώσουμε στη συγκεκριμένη περιοχή τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονται, ώστε να είναι λαμπερή και όμορφη, αλλά και για να μπορέσουμε να φρενάρουμε τα σημάδια της γήρανσης.

Διαβάστε στη συνέχεια όσα χρειάζεται να έχετε υπόψιν σας:

Ενυδάτωση, ξανά και ξανά!

Η ενυδάτωση είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα περιποίησης και όμως πολλές φορές το παραλείπουμε. Το δέρμα, όταν αφυδατώνεται, σπάει, γίνεται πιο επιρρεπές στην εμφάνιση ρυτίδων και δείχνει άτονο. Μέσω της καθημερινής ενυδάτωσης του προσώπου, μειώνετε την παρουσία ξηρότητας και των λεπτών γραμμών. Επειδή, η περιοχή γύρω από τα μάτια σας μπορεί να είναι ευαίσθητη ή αρκετά αφυδατωμένη, μπορεί να μην αρκεί η ενυδατική προσώπου που χρησιμοποιείτε, αλλά να χρειάζεστε και κρέμα ματιών για επιπλέον ενυδάτωση.

Η διατροφή παίζει ρόλο

Ναι, ίσως φαίνεται κοινότοπο, όμως η διατροφή, όσα τρώμε και πίνουμε καθημερινά, επηρεάζουν σημαντικά και τη συγκεκριμένη περιοχή. Φροντίστε να λαμβάνετε επαρκώς βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, από λαχανικά και φρούτα, προτιμήστε καλές πηγές πρωτεΐνης και υδατάνθρακα! Επιπλέον, πιείτε μπόλικο νερό, τουλάχιστον 1,5 λίτρο κάθε μέρα, ώστε να είναι πλήρως ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Έτσι θα προσφέρετε στο δέρμα σας όσα χρειάζεται για να διατηρηθεί λαμπερό και υγιές.

Να είστε προσεκτικές στον καθαρισμό

Όταν έρχεται εκείνη η υπέροχη στιγμή της ημέρας που θα αφαιρέσετε το make-up και θα καθαρίσετε το πρόσωπό σας, προσέξτε να μην το παρακάνετε με την ένταση και την τριβή στη συγκεκριμένη περιοχή. Προτιμήστε απαλά προϊόντα, που δεν περιέχουν επιβαρυντικές συνθέσεις δηλαδή, που αφαιρούν εύκολα το μακιγιάζ και όσο ξεβάφεστε κάντε το με απαλές κινήσεις.

Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα

Τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για την περιοχή των ματιών, τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν τεράστια άνοδο και είναι πιο αποδοτικά από ποτέ καθώς περιέχουν πλούσιες συνθέσεις, με εξαιρετικά συστατικά που μειώνουν τις λεπτές γραμμές της περιοχής και προσφέρουν μοναδική ανανέωση. Προτιμήστε επαγγελματικά  προϊόντα, με συστατικά που μπορούν να ενυδατώσω και να φρεσκάρω την περιοχή των ματιών. Προϊόντα αντιγήρανσης όπως αυτά της Yellow Rose είναι εξαιρετικά. Βέβαια είναι και πιο ακριβά. Σας προτείνουμε να κάνετε πρώτα έρευνα αγοράς αφού υπάρχουν e-shop οπως το zizel.gr  τα οποία προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις.

Οι μάσκες είναι φίλες σας

Όπως γράφουμε παραπάνω, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε στοχευμένα προϊόντα στην περιοχή ώστε να της προσφέρετε boost ενυδάτωσης και ανανέωσης. Οι μάσκες ματιών, έχουν κατακλύσει τα ράφια μας τα τελευταία χρόνια, αφού με μικρό κόστος μπορούμε να αποκτήσουμε αποτελεσματικά προϊόντα που περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση συστατικών τα οποία ευνοούν την περιοχή των ματιών. 1-2 φορές την εβδομάδα εφαρμόστε μια μάσκα ματιών για να διατηρήσετε νεανικό και φρέσκο το βλέμμα σας.

Επιλέξτε τα κατάλληλα συστατικά

Κάθε αισθητικό ζήτημα έχει τα αντίστοιχα συστατικά που πρέπει να επιλέξετε. Αν το θέμα σας είναι οι λεπτές γραμμές, τότε χρειάζεστε προϊόντα με ρετινόλη και πεπτίδια. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη (βιταμίνη B3) είναι απαραίτητες. Αν από την άλλη έχετε πρήξιμο όταν ξυπνάτε τότε καφεΐνη, πράσινο τσάι ή πολυφαινόλες είναι η λύση. Τέλος, για γενικότερη ανανέωση χρειάζεστε βιταμίνες, όπως B και Ε, ενυδατικά συστατικά όπως το αγαπημένο υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C.

Διορθώστε το χρώμα της περιοχής

Παρότι όλα ξεκινάνε από τη σωστή ρουτίνα περιποίησης, το μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ώστε να βελτιώσετε την εικόνα της περιοχής. Ανάλογα με το πρόβλημα και την ένταση που αυτό έχει, αλλά και ανάλογα με τον τόνο που έχει το δέρμα σας, μπορείτε με τα κατάλληλα προϊόντα, όπως το colour corrector, να βελτιώστε πολύ την περιοχή και να καλύψετε πρήξιμο ή σακούλες.

Η αντιηλιακή προστασία είναι SOS

Η έκθεση στον ήλιο είναι μία από τις βασικές αιτίες της γήρανσης της επιδερμίδας και μπορεί να κάνει την περιοχή κάτω από τα μάτια πιο σκούρα. Καθημερινά, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, εφαρμόστε αντιηλιακό προσώπου, υψηλής προστασίας, για να θωρακίσετε το δέρμα σας. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε γυαλιά ηλίου που προστατεύουν τόσο τα μάτια, όσο και το δέρμα της περιοχής.

Μην ξεχνάτε το μπλε φως

Όλη μέρα είμαστε εκτεθειμένοι σε οθόνες, που εκπέμπουν μπλε φως, από τις οποίες κουράζονται τα μάτια, αλλά ταλαιπωρείται και η επιδερμίδα. Το μπλε φως, το οποίο εκπέμπει και ο ήλιος, προκαλεί γήρανση στην επιδερμίδα και γι’ αυτό χρειάζεται να φοράμε ενυδατική κρέμα προσώπου και αντιηλιακή προστασία. Μάλιστα, πλέον μπορούμε να βρούμε και εξειδικευμένα προϊόντα που παρέχουν έξτρα προστασία ή αποκατάσταση από το μπλε φως και καθυστερούν τη φωτογήρανση.

Κοιμηθείτε καλά

Ο καθημερινός ύπνος και οι συνήθειες που σχετίζονται με αυτόν, επηρεάζουν πολύ την ποιότητα της περιοχής των ματιών. Καθημερινά, φροντίστε να κοιμηθείτε επαρκώς - ιδανικά με μάσκα ύπνου. Αν δε υποφέρετε από ασταθή ύπνο και ξυπνάτε με μαύρους κύκλους, μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμα κάποιο φυτικό συμπλήρωμα ύπνου. Ξαπλώστε νωρίς στο κρεβάτι, απομακρύνετε ηλεκτρονικές συσκευές και μην κοιμάστε με την τηλεόραση (που εκπέμπει μπλε φως) ανοιχτή. Με έναν καλό ύπνο δίνετε στο δέρμα τη δυνατότητα να αναπλάθει, να αντιμετωπίσει μικρό-φλεγμονές και στην περιοχή των ματιών την ευκαιρία να ξεκουραστεί.

Το κρύο βοηθάει

Είτε κάνετε το κλασικό κόλπο με τα παγωμένα κουτάλια, είτε χρησιμοποιείτε παγοκύστη ή ακόμα και τις ειδικές μάσκες ματιών με το χαρακτηριστικό μπλε υγρό, ένα είναι το σίγουρο πως βοηθάτε το δέρμα γύρω από τα μάτια! Το κρύο δροσίζει το πρόσωπο, μειώνει σημαντικά το πρήξιμο, προσφέρει ξεκούραστο βλέμμα και ανανεώνει την περιοχή των ματιών. Δεν τη λένε τυχαία κρυοθεραπεία!

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα απαλό μασάζ

Όσο απλώνεται το serum ή την ενυδατική σας έχετε τον χρόνο να κάνετε ένα γρήγορο και απαλό μασάζ στο πρόσωπο. Με ειδικά εργαλεία, όπως το gua-sha ή το roller, μπορείτε να απλώσετε καλύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης που έχετε επιλέξει, ενώ παράλληλα ενισχύετε τη μικρό-κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και γύρω από την περιοχή των ματιών. Μέσω του μασάζ μειώνεται η πιθανότητα πρηξίματος, το δέρμα ενυδατώνεται βαθύτερα και ταυτόχρονα χαλαρώνετε!

v