Γυναίκα με 2 κόλπους και 2 μήτρες έγινε επιτέλους μαμά ενός υγιέστατου μωρού!

Γυναίκα με 2 κόλπους και 2 μήτρες έγινε επιτέλους μαμά ενός υγιέστατου μωρού!

Μετά από χρόνια προσπαθειών, μια γυναίκα που γεννήθηκε με μια σπάνια γυναικολογική πάθηση που σημαίνει ότι έχει δύο κόλπους, δύο μήτρες και δύο τραχήλους, απέκτησε ένα κοριτσάκι και πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

 

Η Adel Varga, σήμερα 29 ετών, άρχισε να υποφέρει από επώδυνες περιόδους στην ηλικία των 14 ετών, αλλά δεν διαγνώστηκε με το σύνδρομο Herlyn-Werner-Wunderlich μέχρι τα 28 της χρόνια.

Οι γιαροί της είπαν επίσης ότι μπορεί να μην μπορέσει ποτέ να αποκτήσει παιδί!

Τον Μάρτιο του 2020, η Adel γνώρισε τον σύζυγό της, Balázs, και το ζευγάρι άρχισε να προσπαθεί να συλλάβει για παιδί τέσσερις μήνες μετά τη σχέση τους.

«Μετά από μήνες προσπαθειών δεν κατάφερα να μείνω έγκυος και όταν είχαμε φτάσει πλέον στους 10 μήνες πήγαμε σε μια κλινική γονιμότητας. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έχω επίσης χρόνια ενδομητρίτιδα και στις δύο μήτρες μου. Λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψα ότι είχα μόνο ένα νεφρό και μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Herlyn-Werner-Wunderlich.

Δεν το βάλαμε κάτω και προχωρήσαμε με τη διαδικασία της εξωσωματικής.

Δημιουργήσαμε 4 έμβρυα και το ένα μεταφέρθηκε τον Νοέμβριο του 2022. Ευτυχώς, η πρώτη μας προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης ήταν επιτυχής, κάτι για το οποίο σοκαριστήκαμε πολύ, διότι ακόμη και ο γιατρός γονιμότητας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρναμε», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η Adel έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι στις 11 Ιουλίου και πλέει σε πελάγη ευτυχίας, καθώς έκανε πραγματικότητα το όνειρο της μητρότητας.

Πηγή: metro.co.uk

 

v