7χρονη επισκέπτεται οίκο ευγηρίας και διαβάζει βιβλία στους ηλικιωμένους!

7χρονη επισκέπτεται οίκο ευγηρίας και διαβάζει βιβλία στους ηλικιωμένους!

Αν και μόλις 7 χρονών, η Maggie Kuznia έχει ανακαλύψει τη χαρά του να μοιράζεσαι και να προσφέρεις σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά σου και έχει αποκτήσει μια συγκινητική συνήθεια: κάθε βδομάδα, πηγαίνει σε έναν οίκο ευγηρίας και διαβάζει βιβλία στους ενοίκους του.

Η συνήθειά της ξεκίνησε από μια μέρα με χιόνι, που η μητέρα της, Tiffany Kuznia, η οποία εργάζεται σε έναν οίκο ευγηρίας, πήρε για ακόμα μία φορά την κόρη της μαζί στη δουλειά. Μέχρι τότε το κορίτσι έφερνε μαζί το ηλεκτρονικό παιχνίδι της, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να πάρει βιβλία και να τα διαβάσει στους ηλικιωμένους.

Αυτή η απόφαση είχε τέτοια επιτυχία, ώστε πλέον δεν περνάει εβδομάδα χωρίς να τους επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά και να τους διαβάσει ιστορίες, κάποιες από τις οποίες καταλήγουν σε δραστηριότητες ζωγραφικής και παζλ. Έτσι, εκείνοι ξαναγίνονται για λίγο παιδιά και αισθάνονται σαν να απέκτησαν (μια ακόμα) εγγονούλα.

Ανάμεσα στους ηλικιωμένους φίλους του επτάχρονου κοριτσιού είναι και η συνταξιούχος δασκάλα Patti Griggs: «Είναι πολύ καλή στην ανάγνωση. Δίδασκα στην πρώτη δημοτικού, μαθαίνοντας στα παιδιά να διαβάζουν, και ήταν πολύ λίγα που μπορούσαν να διαβάσουν έτσι». Και επειδή μια φορά δασκάλα, για πάντα δασκάλα, της έκανε δώρο ένα βιβλίο για να αναπτύξει περαιτέρω τις αναγνωστικές δεξιότητές της, μια πρόκληση στην οποία η μικρή, ένθερμη αναγνώστρια ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: marieclaire.gr

v