Δεν φαίνονται οι κοιλιακοί μου

Δεν φαίνονται οι κοιλιακοί μου

Ερώτηση:
Γυμνάζομαι τακτικά:  πηγαίνω στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα εδώ και ένα χρόνο περίπου. Κάνω 15' διάδρομο και μετά όργανα. Ενώ έχω δει σημαντικές αλλαγές στο σώμα μου δεν έχω δει σχεδόν καμία αλλαγή στους κοιλιακούς μου. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Οι κοιλιακοί μύες (ορθός κοιλιακός, έξω και έσω λοξός) ενδυναμώνονται με τις κατάλληλες ασκήσεις. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες πέρα από την άσκηση που συμβάλουν στα ορατά αποτελέσματα -το αποκαλούμενο "six pack".

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή. Το λίπος συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς με αποτέλεσμα να «καλύπτει» τους κοιλιακούς, όσο γυμνασμένοι κι αν είναι. Για να εμφανιστούν οι κοιλιακοί σας θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο το ποσοστό λίπους στο σώμα σας. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από τη ζυγαριά αλλά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο διατροφολόγο, ώστε να σας προτείνει συγκεκριμένη διατροφή και να προβείτε σε λιπομέτρηση.

Το λίπος βέβαια δεν εξαφανίζεται μόνο με τη σωστή διατροφή. Ο τέλειος συνδυασμός είναι διατροφή και άσκηση. Για να χάσετε λίπος μέσω της άσκησης θα πρέπει να ακολουθήσετε (και) κάποιο αερόβιο πρόγραμμα. Δοκιμάστε αφού πρώτα κάνετε ζέσταμα και όργανα να ακολουθήσετε μετά ένα αερόβιο πρόγραμμα (διάδρομος, ελλειπτικό, ποδήλατο) για περισσότερο από 20'.

Ποικιλία ασκήσεων. Αν σε κάθε προπόνηση κάνετε τις ίδιες ασκήσεις για κοιλιακούς πιθανότατα να φτάσετε σε πλατό. Θα πρέπει να αλλάζετε τις ασκήσεις σας. Πάρτε ιδέες από εδώ και εδώ.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι σημαντική είναι η ξεκούραση του σώματός σας αλλά και τα γονίδιά σας.

Η Μάρα Κρητικού είναι Personal Trainer και Fitness Editor του mama365.gr

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v