10 αποτελεσματικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες

10 αποτελεσματικές ασκήσεις για πολυάσχολες μαμάδες

Δύο είναι οι δικαιολογίες που επικαλούνται οι περισσότερες μητέρες για να μην ασκούνται: «Δεν έχω χρόνο» ή «Δεν έχω χρήματα για να γραφτώ στο γυμναστήριο». Δικαιολογίες τέρμα. Σας παρουσιάζουμε 10 απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε όποτε και όπου θέλετε, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό. Θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα τόσο ενδυνάμωσης όσο και καύσης λίπους από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Οι ασκήσεις:

1. Jumping Jacks

Άλματα, ανοίγοντας χέρια και πόδια, σαν να σχηματίζεται αγγέλους στο χιόνι.

2. Push Ups

Θα κάνουμε πους απς

3. Squats

Τα squat αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για το σώμα. Προσοχή όμως στη σωστή τεχνική

4. Squat Jumps

Η ίδια άσκηση με άλμα.

5. Γόνατα ψηλά

Σίγουρα το θυμάστε από το σχολείο. Αν όχι, το βίντεο θα σας διαφωτίσει.

6. Σανίδα

Άσκηση που γυμνάζει ισομετρικά τον ορθό κοιλιακό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για άτομα με προβλήματα στη μέση. Σας προκαλούμε να αντέξετε για πάνω από 1 λεπτό.

7. Βυθίσεις

Σε λίγο θα βγουν τα κοντομάνικα και θα φανούν τα πλαδαρά χέρια. Των φρονίμων τα... κορμιά, πριν καλοκαιριάσει γραμμώνουν...

8. Step Ups

Αν θέλετε σφιχτούς και σφριγηλούς γλουτούς, τα squat, τα step ups και οι πλάγιες προβολές θα σας αποζημιώσουν, με το παραπάνω.

9. Πλάγιες προβολές

Πολύ καλή άσκηση για όσες θέλουν να γυμνάσουν γλουτούς, προσαγωγούς και πόδια αλλά και να "χάσουν" τα ψωμάκια.

10. Μονόζυγο

Ιδανικό θα ήταν να εντάξετε και το μονόζυγο στην προπόνησή σας. Το βέβαιο είναι ότι αν είστε αρχάρια πιθανότητα δεν θα καταφέρετε να κάνετε ούτε μία έλξη μόνη σας. Αν υπάρχει όμως κάποιος να σας κρατάει τα πόδια ή αν τοποθετήσετε μια καρέκλα κάτω από το μονόζυγο (όπως στο βίντεο) η αντίσταση θα μειωθεί και θα καταφέρετε να εκτελέσετε λίγες επαναλήψεις στην αρχή, περισσότερες όσο περνά ο καιρός και εντέλει θα καταφέρετε να κάνετε και μόνες σας. 

Κάντε τη γυμναστική, διασκέδαση

Το διασκεδαστικό κομμάτι της προπόνησης είναι ότι δεν θα σας επιβάλει κανείς ποιες και με ποια σειρά να της κάνετε. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας έναν συνδυασμό ασκήσεων, δημιουργώντας ένα γρήγορο και αποτελεσματικό πρόγραμμα, το οποίο θα ακολουθήσετε όποτε θέλετε εσείς. Δείτε πώς:

Βήμα 1

Επιλέξτε τέσσερις ασκήσεις από την παραπάνω λίστα.

Βήμα 2

Κάντε αυτές τις ασκήσεις για ζέσταμα: Κάντε τη μία άσκηση για περίπου 15 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για άλλα 15 δευτερόλεπτα και περάστε στην επόμενη άσκηση. Μόλις ολοκληρώσετε και τις 4 ασκήσεις, θα πρέπει πια οι παλμοί σας να έχουν αυξηθεί, οι αρθρώσεις σας να έχουν λιπανθεί και το σώμα σας να είναι ζεστό και έτοιμο για άσκηση.

Βήμα 3

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Ξεκινήστε με την πρώτη άσκηση και εκτελέστε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και ξεκουραστείτε για 15 δευτερόλεπτα. (ή κάντε 10'' άσκηση και 20'' ξεκούραση. Πάντως συνολικά το κάθε σετ μαζί με την ξεκούραση θα πρέπει να παίρνει 30'').

Βήμα 4

Συνεχίστε με την δεύτερη άσκηση μέχρι να φτάσετε στην τέταρτη.

Βήμα 5

Επαναλάβετε όλο τον κύκλο τουλάχιστον για μία ακόμη φορά. Αν αντέχετε επαναλάβετε ξανά!

Αυτό ήταν, λοιπόν. Εύκολο, γρήγορο, αποτελεσματικό και διασκεδαστικό.

Προσοχή!

1. Στο τέλος της προπόνησης θα πρέπει να εκτελέσετε διατάσεις.
2. Αν αισθανθείτε οποιοδήποτε «τσίμπημα» ή έντονο πόνο, σταματήστε αμέσως. Αν ο πόνος συνεχιστεί επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

v