6 ασκήσεις για αδυνάτισμα στο σπίτι

6 ασκήσεις για αδυνάτισμα στο σπίτι

Αρκετοί από εμάς δεν έχουν τον χρόνο ή την όρεξη να κλειστούν στο γυμναστήριο. Πιθανώς, να αναρωτηθήκατε κάποια στιγμή, ποιες ασκήσεις στο σπίτι (ή κοντά στο σπίτι) μπορείτε να κάνετε για να κάψετε λίπος γρήγορα; Δείτε τις 7 καλύτερες ασκήσεις για κάψιμο θερμίδων και λίπους στο σπίτι.

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες ακόμα και μια μέρα μετά την άσκηση. Ένα μικρό βήμα για εσάς, ένα μεγάλο για τον μεταβολισμό σας, λοιπόν.

Hula hoop

Θα κάψετε: 300 θερμίδες σε 30 λεπτά

Η Marisa Tomei και η Beyoncé χρησιμοποιούν το hula hoop για να διατηρούν τα σώματά τους. Κάτι θα ξέρουν. Πάρτε ένα hoop στο μέγεθός σας και ξεκινήστε έχοντας το ένα πόδι μπροστά για ισορροπία και θα βρείτε το ρυθμό με την εξάσκηση.

Αυξήστε τις καύσεις: Μόλις αποκτήσετε το κολάι δοκιμάστε διαφορετικές ασκήσεις (Πάρτε ιδέες από εδώ)

Inline skating

Θα κάψετε: 425 θερμίδες σε 30 λεπτά

Με μισή ώρα skating και λυγίσματα του κορμού από τη μία πλευρά στην άλλη για λόγους ισορροπίας, θα κάψετε θερμίδες και θα γυμνάσετε κοιλιακούς και γλουτούς. Ακόμη ένα πλεονέκτημα αποτελεί ότι η επιβάρυνση στα γόνατα και τις αρθρώσεις είναι μικρή. Ακολουθήστε σταθερό ρυθμό και μην ξεχάσετε να φορέσετε προστατευτικά: κράνος, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες.

Αυξήστε τις καύσεις: Εναλλάσσοντας ένα λεπτό έντονου skating με ένα λεπτό σε μεσαίο ρυθμό.

Τρέξιμο

Θα κάψετε: 374 θερμίδες σε 30 λεπτά

Τα σώματα των ατόμων που τρέχουν είναι συνήθως γυμνασμένα και «στεγνά». Υπάρχει λόγος για αυτό: Εκτός του ότι τρέξιμο = αερόβια άσκηση = καύση λίπους, με το τρέξιμο ενεργοποιούνται κυρίως οι μύες των ποδιών και του κορμού, δηλαδή οι μύες που καίνε και τις περισσότερες θερμίδες. Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας, βάλτε μουσική και απολαύστε τη φύση.

Αυξήστε τις καύσεις: Ακολουθήστε διαδρομή με ανηφορική πορεία ή αυξομειώνετε την ταχύτητα.

Σκοινάκι

Θα κάψετε: 340 θερμίδες σε 30 λεπτά

Θυμάστε τότε που κάνατε σκοινάκι με τις ώρες; Αν προσπαθήσετε τώρα, πιθανώς να μην σας φανεί... παιχνιδάκι. Εξασκηθείτε στο σκοινάκι και θα δείτε τις αντοχές σας να αυξάνονται από μέρα σε μέρα. Το σκοινάκι αποτελεί ιδανική άσκηση για όσους δεν θέλουν να επιβαρύνουν τα γόνατά τους με το τρέξιμο. Ακόμη, θα δείτε τους ώμους και τα χέρια σας να δυναμώνουν. Αυτός ο συνδυασμός αερόβιας – αναερόβιας είναι ιδανικός για τους μποξέρ, οι οποίοι έχουν ενσωματώσει το σκοινάκι στην αθλητική τους προπόνηση.

Αυξήστε τις καύσεις: Αλλάζετε τακτικά την ταχύτητα και το στυλ σας.

Χορός

Θα κάψετε: 221 θερμίδες σε 30 λεπτά

Μπορεί οι θερμίδες που θα κάψετε με το χορό να μην είναι τόσες όσες στα υπόλοιπα που αναφέραμε, είναι όμως πολύ περισσότερο διασκεδαστικός και θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Τι -είπαμε ότι- σημαίνει αυτό; Ότι θα καίτε θερμίδες ακόμα και ώρες μετά το πέρας της άσκησης. Το μυστικό είναι να κρατάτε το ρυθμό σταθερά υψηλά, χωρίς διαλλείματα και να επιλέξετε τραγούδια με γρήγορο ρυθμό όπως λάτιν ή Μπόλιγουντ.

Αυξήστε τις καύσεις: Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας. Σηκώστε τα στον αέρα και αφήστε τα να κινηθούν ανάλογα με τον ρυθμό.

Τένις

Θα κάψετε: 272 θερμίδες σε 30 λεπτά

Υποθέτουμε ότι δεν έχετε γήπεδο τένις στον κήπο σας. Αν επίσης, δεν έχετε κάποιο κοντινό γηπεδάκι ή αντίπαλο, βρείτε έναν τοίχο και χρησιμοποιήστε τον ως αντίπαλο για να εξασκηθείτε με τη ρακέτα. Χρησιμοποιείτε τόσο το forehand (drive) όσο και το backhand (revés). Όσο πιο μακριά στέκεστε από τον τοίχο (περίπου 7 μέτρα είναι καλά) τόσο περισσότερη δύναμη θα αναγκαστείτε να βάλετε.

Αυξήστε τις καύσεις: Προσπαθήστε να χτυπήσετε την μπάλα συνεχόμενα για 50 ή 100 φορές ή θέστε κάποιον παρόμοιο στόχο.

v