Νέος μπαμπάς εξηγεί γιατί δεν ξυπνάει τα βράδια για να φροντίσει το μωρό

Νέος μπαμπάς εξηγεί γιατί δεν ξυπνάει τα βράδια για να φροντίσει το μωρό

Όταν έρχεται ένα μωρό στο σπίτι, ο ύπνος των γονιών πάει περίπατο κι αυτό το ξέρουν όλοι - είτε έχουν παιδιά είτε όχι. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, το βάρος των βραδινών «επισκέψεων» στο παιδικό δωμάτιο πέφτει κυρίως στη μαμά καθώς οι μπαμπάδες νιώθουν… κουρασμένοι, όπως κι ο μπαμπάς που ακολουθεί.

Ο O.P., απευθύνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας το δίκιο του, αφού η γυναίκα του, όπως λέει, δεν τον καταλαβαίνει και τον κατηγορεί συνέχεια επειδή δεν φροντίζει τα βράδια το μωρό. 

«Έχουμε ένα παιδί 2 μηνών και είναι αγχωτικό και για τους δυο μας. Η σύζυγός μου έχει άδεια μητρότητας ενώ εγώ ξεκίνησα μια νέα δουλειά την οποία ονειρευόμουν από πάντα και είναι πολύ απαιτητική. 

Όπως καταλαβαίνετε, όλα είναι καινούρια για μένα αυτή την περίοδο και είμαι πολύ στρεσαρισμένος. Μέσα σε όλα αυτά, τσακώνομαι συχνά με την γυναίκα μου επειδή τα βράδια είμαι εξαντλημένος από τη δουλειά και δεν μπορώ να ξυπνάω και να φροντίζω το μωρό μας. 

Εκείνη μου πρότεινε μια συμβιβαστική λύση: να αναλαμβάνω τη βραδινή φροντίδα του μωρού μόνο μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή. Ωστόσο, όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπορώ να το κάνω! Νιώθω εξαντλημένος. Δεν μπορώ να ξυπνάω. Επιπλέον, θέλω να είμαι αποδοτικός στη δουλειά μου και ο διακεκομμένος ύπνος, έστω για μια φορά την εβδομάδα, δεν με βοηθάει…

Ως συμβιβαστική λύση, της πρότεινα να κρατάω το μωρό τα απογεύματα, όταν επιστρέφω από το γραφείο, και τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, δεν της φτάνει αυτό και έχει θυμώσει πολύ μαζί μου. Με κάνει να αισθάνομαι ανεπαρκής και μπερδεμένος, δεν ξέρω τί άλλο να κάνω!». 

Παρά τη συμπαράσταση που περίμενε να βρει, ο O.P. βρέθηκε προ εκπλήξεως. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου τον… κατακεραύνωσαν που δεν βοηθάει περισσότερο τη γυναίκα του με το νεογέννητό τους ενώ αρκετοί του συνέστησαν να μην φέρεται τόσο εγωιστικά και να αντιμετωπίσει την οικογένειά του με ενσυναίθηση και συμπόνια. 

Πηγή: cafemom.com

v