Μάνα, μανούλα, μαμά: το πιο ιερό πρόσωπο της ζωής μας

Μάνα, μανούλα, μαμά: το πιο ιερό πρόσωπο της ζωής μας

Μάνα, μανούλα, μαμά: οι πιο γλυκές λέξεις της ανθρωπότητας που κάνουν ακόμα και τον πιο σκληροτράχυλο άνθρωπο να λυγίσει και να συγκινηθεί στο άκουσμά τους. Η μητέρα είναι ο πυλώνας της οικογένειας και χάρη στην παρουσία της μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα στη ζωή. Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σ' όλες τις μαμάδες!

«Τι θα πει μητέρα;

Μητέρα σημαίνει αγάπη χωρίς όρους. Ασφάλεια και σιγουριά. Μια μαμά είναι πολλά πράγματα. Είναι μαχήτρια που θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. Είναι δυνατή και ταυτόχρονα ευαίσθητη και ευγενική.

Είναι υπομονετική, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος κι έτσι μερικές φορές τα κάνει θάλασσα και χάνει την ψυχραιμία της.

Ωστόσο, ξέρει πότε έχει κάνει λάθος και το χρησιμοποιεί για να διδάξει τα παιδιά της. Για να τους δείξει ότι και οι ενήλικες κάνουν λάθη και ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη τόσο για τα λόγια, όσο και για τις πράξεις τους. Μια μητέρα μαθαίνει στα παιδιά της να ζητάνε συγγνώμη.

Τα φροντίζει και είναι υπεύθυνη για τη ζωή τους. Θέλει να είναι καλά.

Όταν αρρωσταίνουν γίνεται η νοσοκόμα τους. Φιλάει τα ''βαβά'', βάζει τσιρότα, φέρνει παγοκύστες, ελέγχει τη θερμοκρασία, δίνει φάρμακα όταν χρειάζεται και τα πάει στον γιατρό.

Είναι δασκάλα. Είτε τα παιδιά της πηγαίνουν στο σχολείο είτε διδάσκονται στο σπίτι, μεγαλώνει τα παιδιά της και τους μαθαίνει πώς να είναι καλοί άνθρωποι. Τα σημαντικά πράγματα όπως η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός.

Είναι μαγείρισσα και καθαρίστρια. Μαγειρεύει, πλένει τα πιάτα και τα ρούχα. Σκουπίζει, σφουγγαρίζει, μαζεύει τα παιχνίδια και διατηρεί το σπίτι σε καλή κατάσταση.

Είναι παιδαγωγός. Παίζει εκπαιδευτικά παιχνίδια και σχεδιάζει διασκεδαστικές δραστηριότητες για να περάσουν καλά τα παιδιά της και να μάθουν ταυτόχρονα.

Είναι ψυχολόγος. Σε αυτήν απευθύνονται τα παιδιά της για τα προβλήματά τους. Ακούει και παρηγορεί και συμβουλεύει όταν χρειάζεται.

Είναι διαιτητής. Παρακολουθεί πάντα τα παιδιά της και είναι έτοιμη να επέμβει για να διακόψει τους καβγάδες και να φέρει την ειρήνη πάλι στην οικογένεια.

Είναι οικονομικός σύμβουλος. Πληρώνει όλους τους λογαριασμούς και φροντίζει ώστε η οικογένεια να είναι έτοιμη για το μέλλον.

Είναι σοφέρ. Πηγαινοφέρνει παντού τα παιδιά της και το κάνει χωρίς να παραπονιέται.

Μια μητέρα έχει χιλιάδες ρόλους, είτε εργάζεται, είτε όχι. Πάντα δουλεύει για την οικογένειά της. Φροντίζει τους πάντες και τα πάντα όλο το εικοσιτετράωρο.

Είναι τα πάντα για όλους στο σπίτι της.

Γι' αυτό φροντίστε να της πείτε πόσο πολύ την εκτιμάτε για όλα όσα κάνει.»

Πηγή: herviewfromhome.com

v