Σιαμαία που γεννήθηκαν με ενωμένη κοιλιά, διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση 24 ωρών!

Σιαμαία που γεννήθηκαν με ενωμένη κοιλιά, διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση 24 ωρών!

Ένα ζευγάρι από την κομητεία Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας, αποκάλυψε ότι τα σιαμαία κοριτσάκια τους που γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά, διαχωρίστηκαν μετά από επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση.

Η Hannah και ο Dan Bateson ήταν παντρεμένοι 14 χρόνια και, έπειτα από έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο με την υπογονιμότητα, κατάφεραν να αποκτήσουν δύο σιαμαία κοριτσάκια. 

Το ζευγάρι ανακάλυψε πρώτη φορά ότι τα διδυμάκια τους είναι ενωμένα, στον προγραμματισμένο υπέρηχο των 12 εβδομάδων. Τα δύο κοριτσάκια γεννήθηκαν πρόωρα πριν από έξι μήνες και ήταν ενωμένα στην κοιλιά, τη λεκάνη, την ουροδόχο κύστη και το έντερο αλλά είχαν ξεχωριστές καρδιές και έπρεπε να χειρουργηθούν.



Η επέμβαση είχε προγραμματιστεί αρχικά για τα τέλη Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε λόγω Covid και τελικά πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, ενώ οι περήφανοι γονείς μοιράστηκαν τα νέα στα social media. 

«Η Annie και η Issie χωρίστηκαν. Ήταν μια πολύ κουραστική μέρα, η εγχείρησή τους ξεκίνησε τα χαράματα της Δευτέρας και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αλλά τα κορίτσια μας τα πήγαν πολύ καλά», έγραψαν οι χαρούμενοι οι γονείς και πρόσθεσαν πως, αν και υπάρχει μακρά περίοδος ανάκαμψης μπροστά τους, είναι δυνατές και θα τα καταφέρουν. 

Πηγή: belfastlive.co.uk

v