Διατροφή

4 διατροφικοί μύθοι για τα παιδιά καταρρίπτονται

«Την κοιλίτσα θα την πάρει σε ύψος» και 3 ακόμα διατροφικοί μύθοι που περνούν από γενιά σε γενιά και από μαμά σε μαμά, καταρρίπτονται!

4 δροσιστικά ροφήματα για παιδιά που δεν πίνουν γάλα

Ακόμα και τα παιδιά που ακούνε τη λέξη «γάλα» και τρέχουν μακριά, δεν θα πουν όχι σ’ αυτά τα δροσιστικά ροφήματα.

5 υγιεινά σάντουιτς για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο

Η Διατροφολόγος μας, Αλεξάνδρα Δαμβουνέλη, προτείνει 5 γευστικά και θρεπτικά σαντουιτσάκια για το σχολικό κολατσιό!

Πώς να πάρει το παιδί το ασβέστιο που χρειάζεται

Αν το παιδί… απαρνείται το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι, δείτε 4 έξυπνους τρόπους με τους οποίους ο οργανισμός του θα πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται.

Ποια τρόφιμα επιτρέπεται και ποια απαγορεύεται να πωλούνται στα σχολεία

Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, αυτά είναι τα τρόφιμα που μπορούν να διατίθενται στα κυλικεία των σχολείων!

Τι να τρώει το παιδί το απόγευμα

Για να υπάρχει ποικιλία στο κολατσιό του παιδιού, δείτε 5 υγιεινές προτάσεις για το απογευματινό σνακ που θα το χορτάσουν!

Πώς να τρώει το παιδί σωστά όταν μένει στη γιαγιά

Αν θέλετε να είστε σίγουρη ότι το παιδί τρώει υγιεινά όταν μένει με τη γιαγιά, δείτε πώς μπορείτε να προγραμματίσετε το μενού του, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πόσο γάλα χωράει το στομαχάκι του νεογέννητου;

Με αυτή την άκρως περιγραφική εικόνα, θα μπορέσετε να καταλάβετε πόσο περίπου είναι το μέγεθος του στομάχου του νεογέννητου και πόσο μητρικό γάλα χρειάζεται ανά γεύμα.

7 παιδικά σνακ για υγιεινό «τσιμπολόγημα»

Στο σπίτι, στο σχολείο, στη γιαγιά, ακόμα και στο πάρτι, αυτές οι λαχταριστές αλλά υγιεινές προτάσεις για τσιμπολόγημα, θα κάνουν τα μικρά σας να ξεχάσουν μια για πάντα τα «έτοιμα» σνακ!

«Το καλύτερο για το παιδί μου είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες του»

Όταν η μαμά πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά και αναγκάζεται να σταματήσει να θηλάζει, οφείλει να βρει τι είναι το αμέσως καλύτερο για το παιδί της, τόσο για την υγεία του όσο και για τον συναισθηματικό του κόσμο.

v