Διατροφή

10 «αθώες» τροφές που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού

Ξέρουμε πολύ καλά ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν τα παιδιά μας, π.χ. το junk food και τα πολλά γλυκά. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι ακόμα και οι τροφές που θεωρούμε «καλές» για το παιδί, στην πραγματικότητα το βλάπτουν. Ποιες είναι αυτές;

12 αλήθειες που θα καταλάβουν μόνο οι γονείς με παιδιά δύσκολα στο φαγητό

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί ιδιότροπο στο φαγητό είναι ένας καθημερινός άθλος, που λίγοι γονείς μπορούν πραγματικά να καταλάβουν. Σ’ αυτούς αφιερώνουμε το παρακάτω άρθρο.

Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε συνέχεια σνακ στα παιδιά

Τα σνακ είναι μια συνήθεια που «περνούν» πολλοί γονείς στα παιδιά, ακόμα κι όταν εκείνα δεν πεινάνε. Οι προθέσεις τους μπορεί να είναι καλές, το αποτέλεσμα, όμως, μπορεί να είναι κακό για την υγεία των παιδιών.

Φαγητό στο σχολείο: Τι να τρώνε τα παιδιά στο ολοήμερο

Μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις της νέας σχολικής χρονιάς, η μαμά έχει να αναλάβει και το μεσημεριανό φαγητό του παιδιού στο ολοήμερο σχολείο. Σας έχουμε 15 πρακτικές ιδέες και μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Στέρεες τροφές μωρού: Οι πιο γευστικές και θρεπτικές συνταγές

Η μεγάλη στιγμή των αλεσμένων τροφών έφτασε για το μωρό σας. Πάρτε ιδέες για δέκα πεντανόστιμα και υγιεινά γεύματα με φρούτα, λαχανικά, κρέας και όχι μόνο!

10 τρόποι για να φάει το παιδί το φαγητό πιο εύκολα

Αν το παιδί είναι δύσκολο στο φαγητό, δείτε κάποια απλά τρικ που θα σταματήσουν τις... διαμαρτυρίες του.

8 φυσικοί χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνες για τα παιδιά

Ενισχύστε το παιδί και εσάς με μια γερή δόση βιταμίνης, φτιάχνοντας τις παρακάτω σούπερ θρεπτικές συνταγές για χυμούς με φρούτα αλλά και λαχανικά!

Πώς κάνουμε τα παιδιά μας λαίμαργα

Είναι δική μας ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας να έχουν σωστές διατροφικές συνήθειες! Έτσι τα κάνουμε λαίμαργα και καταστρέφουμε τον οργανισμό τους.

Παιδί που δεν τρώει φρούτα: 10 πρωτότυποι τρόποι να τα σερβίρετε για να τα αγαπήσει

Το παιδί δεν αγαπάει τα φρούτα; Μετατρέψτε μια φέτα καρπούζι σε «φρουτοπαγωτό», φτιάξτε «φρουτοσουβλάκια» και προσθέστε δελεαστικές και υγιεινές σος!

5 απλές συνταγές για υγιεινές γρανίτες

Δροσίστε το παιδί με μια σπιτική γρανίτα φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς. Δείτε μερικές απλές συνταγές για πεντανόστιμες και θρεπτικές γρανίτες σε ξυλάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

v